Rychlý a jednoduchý recept, který potěší každého fanouška svěžích jídel. Organické fettuccine z quinoe v lahodné citrónově-riccotové omáčce zasytí a určitě ulahodí vaším chuťým buňkám. Zkuste a nebudete litovat.
Na 2 porce budeme potřebovat:
100g quinoa fettucine Max Sport
120g ricotty
Šťáva z poloviny citronu
Citronová kůra
2 stroužky česneku
Čerstvá bazalka
Hrst brokolice
Hrst hrášku
4 lžíce strouhaného parmazánu
Sušené chilli, mořská sůl, pepř
Hrst pistácií
Olivový olej pro restování
Postup:
1. Těstoviny uvaříme podle návodu.
2. Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme nasekaný česnek spolu s hráškem, nastrouhanou citrónovou kůrou, parmazánem a předvařenou brokolicí. Přidáme ricottu smíchanou se lžící vody ze těstovin a citrónovou šťávou, a přidáme k restované zelenině.
3. Dochutíme chilli, solí, pepřem. Přimícháme těstoviny, a spolu povaříme ještě minutu.
4. Dozdobíme bazalkou, pistáciemi, a na závěr posypeme ještě extra parmazánem.