Nakupte alespoň za 800 Kč a dopravu máte zadarmo! Nakupte alespoň za 800 Kč a dopravu máte zadarmo!

Na tento výživový doplněk byste během léta rozhodně neměli zapomínat

Léto nám pomalu končí a ubude tak slunení u vody, na balkoně nebo zahradě. Během letošní opalovací sezóny to bohužel i z preventivních opatření bylo víc v soukromí, než na hezkých místech, ovšem určitě si chytili alespoň nějakou barvu. Je ale skutečně dobře, že vystavujete kůži nadměrnému slunečnímu záření?

Jaké jsou plusy a mínusy opalování?

Obecně se lékaři shodují na pozitivních účincích slunce a slunečního záření pro lidský organismus. Doplňování vitamínu D pomocí pokožky je rozhodně žádoucí. Navíc nám přidává krásnou barvu pleti. No jak se říká, nic se nemá přehánět. Pojďme se společně podívat, jaká rizika vám mohou hrozit.

Dlouhodobý pobyt na slunci vás pořádně vyčerpává a také do těla proniká nebezpečné UV záření. Pokud zůstanete nechráněný příliš dlouho, vaše pokožka zčervená a vy jste se lidově řečeno spálili. Pravidelné natírání krémem může tyto účinky zmírnit, pokožku je ale třeba vyživovat i zevnitř, aby zůstala pružná a hydratovaná.

Nezapomínejte na vyživování pokožky

Doplňování vitamínů, bílkovin, kolagenu a minerálních látek do těla je velmi potřebné. I pro samotnou kůži existuje několik možností, jak se postarat o její krásný vzhled a pružnost. Podle studie Skin pharmacology and physiology má kolagen velmi příznivé účinky při ochraně pokožky. Je její podstatnou složkou a pomáhá v dalších procesech regenerace.

Kolagenové peptidy nebo doplňky obsahující kolagen mohou pomoci zpomalit stárnutí pokožky snížením vrásek a suchosti pleti. I proto je zmíněná složka přidávána do různých kožních krémů. Existuje také mnoho neoficiálních tvrzení, že kolagenové doplňky pomáhají předcházet akné a jiným kožním chorobám, ty však nejsou podloženy vědeckými důkazy.

Kromě toho užívání doplňků kolagenu pomáhá regenerovat vaši pokožku. Denní doporučená dávka je přitom 2,5 až 10 gramů.

Doplňujte kolagen chutně

Tuto složku si naše tělo samo neumí vytvořit. Ideálním zdrojem přírodního kolagenu jsou tkáně zvířat. Potraviny jako kuřecí kůže, vepřová kůže, hovězí maso a ryby jsou tedy možností, jak látku doplnit. Pokud byste však neměli chuť na živočišné produkty, máme pro vás alternativu.

Jako první na trhu přinášíme tyčinku Collagen+ s bioaktivním kolagenem. Tedy stejnou složkou, jaká se nachází v lidském těle. S obsahem kolagenu 5 200 miligramů tvoří až polovinu denní doporučené dávky. Její zařazení do jídelníčku by proto bylo skvělou volbou. Navíc výborně chutná a v podobě tyčinky si ji můžete vychutnat kdykoliv. Nyní online ve čtyřech lahodných příchutích - slaný karamel, kokos, čokoláda a jahoda.