Nakupte alespoň za 800 Kč a dopravu máte zadarmo! Nakupte alespoň za 800 Kč a dopravu máte zadarmo!

I Vegani si zaslouží kvalitní protein!

Většina lidí v dnešní době vyvíjí nadměrnou aktivitu, aby zůstali v dobré formě. Někteří posilují, jiní běhají nebo cvičí jógu. Je to zejména z důvodu psychické i fyzické pohody, ale někomu to může pomáhat například při zdravotních problémech. Kromě pohybových činností je však velmi důležité myslet také na stravování.

Jídlo je obvykle první věcí, na kterou lidé myslí po provedené aktivitě. Najít si něco na zub není v dnešní době nijak obtížné. Ale otázkou je, zda je tohle jídlo nutričně vhodné pro vaše tělo. Stojí zato ho vůbec sníst, nebo vám může víc uškodit?

Proč tyčinky?

Mít po ruce proteinové tyčinky je velice výhodné. Zejména v situacích, kdy jste hladový. V časové tísni je zkrátka jednodušší sáhnout po rychlejší alternativě. Proteinová tyčinka je odpovědí na všechny podobné problémy. Velikostně nezabírá mnoho místa, takže si ji s sebou můžete vzít kamkoli.

Samozřejmě tyčinka nikdy nebude úplnou náhražkou kvalitní klasické stravy. Avšak jako doplněk, nebo rychlý pomocník v krizových situacích, jistě poslouží ideálně.

Naše tělo potřebuje proteiny

Proteiny jsou důležitou složkou u energetických produktů. Ale většina dostupných tyčinek na trhu využívá syrovátkovou bílkovinu, která je živočišného původu. I proto není vhodná pro lidi vyznávající veganský životní styl.

Naštěstí je k dispozici řada rostlinných zdrojů bílkovin. Různou kombinací aminokyselin lze dosáhnout plného profilu, což je pro tělo nejvhodnější. Nejčastěji používaným zdrojem ve veganských tyčinkách je sójový izolát. Je to způsobeno tím, že sója je kompletní protein, takže obsahuje všech devět esenciálních aminokyselin potřebných pro stavbu a opravu svalové tkáně. Kromě toho se ukázalo, že sója má výrazný přínos ve snížení rizika kardiovaskulárních onemocnění.

Výhody veganského proteinu

1. Zlepšené trávení – Zelenina, obiloviny, ořechy a semena jsou nabité zdravou vlákninou, která přirozeně zlepšuje trávení a vstřebávání, zvyšuje mobilitu a snižuje příznaky plynatosti a nadýmání.
2. Posilovač metabolismu – Kombinace vlákniny a bílkovin znamená, že vašemu tělu chvíli trvá, než stráví celé veganské potraviny. Čím více bude vaše tělo pracovat na trávení rostlinných bílkovin, tím lépe bude spalovat přebytečný tuk.
3. Kardiovaskulární zdraví – Rostlinná strava má tendenci mít nižší obsah cholesterolu, nasycených tuků a vysoký obsah zdravých rostlinných sterolů, které mohou pomoci zlepšit zdraví srdce a celkovou pohodu.
4. Možné nežádoucí látky – Mnohé živočišné zdroje bílkovin mohou obsahovat přidané hormony a antibiotika, zatímco rostlinné zdroje bílkovin jsou plné antioxidantů, fytochemikálií (sloučenin produkovaných přirozeně rostlinami), vitamínů a minerálů, které jsou nezbytné pro optimální zdraví.
5. Kompletní bílkoviny – Mnoho lidí věří, že živočišné zdroje bílkovin jsou jediné „kompletní“ bílkoviny (tj. obsahují dostatečné množství všech 9 esenciálních aminokyselin). To prostě není pravda. Sója, tempeh, fazole edamame a zlatý hrášek jsou kompletními zdroji bílkovin.

Nové produkty v našem portfoliu

Proto jsme se ve společnosti Max Sport rozhodli přidat do našeho portfolia dva nové exkluzivní produkty právě na přírodní bázi. Prvním z nich je rozšíření nejoblíbenější řady – Protein Bar. Doplnili jsme ho o dvě fantastické tyčinky Vegans Protein v příchutích Kakao s kokosem a Vanilka s mandlemi. Obsahují stejné množství proteinu, jako právě starší zkušení bratři Protein Bars.

Druhou novinkou ze zcela jiného soudku je tyčinka Nuts Protein. Snack je vynikající směsí ořechů připravených podle 100% rostlinného receptu a bez palmového oleje. Vhodný pro vegany, přirozeně bezlepkový, s pečlivě vybranými ingrediencemi, které dodají potřebnou energii. Máčené v lákavé tmavé čokoládě s obsahem až 25% bílkovin. Také dostupný ve dvou příchutích – Čokoláda a Kokos s mandlemi.

Oba produkty jsou zcela přírodní, což dosvědčuje i symbol V-Label od Evropské unie vegetariánů. Celkově byly tyčinky při testování přijaty společností více než pozitivní a my jsme velmi rádi, že jsme mohli usnadnit zdravé mlsání další skupině lidí.